Nekretnine Kantrida

Najzapadniji riječki kvart pun potencijala dobio je naziv od riječi ‘stolica’ - velikom kamenom bloku koji se nalazio na mjestu nekadašnje tržnice i bivših kamenoloma.


Kantrida je tijekom vremena uvijek bila skladan spoj industrije i  turizma. Ona je rasla zajedno s brodogradilištem '3. maj' koji na tom istom mjestu postoji od davne 1892. godine.
Simboli ovog dijela grada svakako su impresivni bazenski kompleks koji služi za bavljenje vodenim sportovima te stadionski kompleks koji nudi priliku bavljenja drugim vrstama sportova.


Bazenski kompleks smješten na samoj plaži arhitektonski je zanimljivo oblikovan prostor koji nudi široke mogućnosti bavljenja vodenim sportovima, sportsku rekreaciju za građane i kvalitetnu pripremu i natjecanja sportaša. Radi se o sportsko-rekreacijsko-zabavnom kompleksu od pet bazena različitih dimenzija opremljenih kako bi zadovoljili najviše standarde. Pored bazena nalaze se brojni prateći sadržaji  stoga ga možemo sa sigurnošću proglasiti atraktivnim mjestom za rekreaciju i zabavu.


Stadion Kantrida nalazi između Sportsko-rekreacijskog centra 3. maj, Atletske dvorane Kantrida i Bazena Kantrida. Osnovna namjena stadiona je za sportove nogomet i atletiku, a  uz to objekt se povremeno koristi za koncerte i turnire. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se igralište za odbojku na pijesku te plaža 'Igralište', koja je ujedno uređena i kao plaža za pse.
Dječji vrtići, škola, dobra prometna povezanost s centrom grada, ponuda mjesta za druženje i zabavu, sadržajni Dom kulture, kulturni i zabavni sadržaji i obilje plaža pružaju izniman sklad ovom dijelu grada Rijeke.


Povijest Osnovne škole 'Kantrida'  počinje 1909. godine kada je osnovana hrvatska pučka škola. Svake godine na raznim natjecanjima i susretima škola postiže zapažene rezultate dok vrijedni učitelji predano rade na odgoju i obrazovanju učenika. Putem redovne nastave, tematskih projekata te radionica za učenike i roditelje kontinuirano rade na raznim temama.
Kantridu odlikuje dobra prometna i komunalna infrastruktura, dostupnost škola i vrtića, trgovina, banaka, poštanskih ureda i zelenih površina. Uz sve nabrojano, na Kantridi se nalazi i Dom umirovljenika - jedan od ljepših u Hrvatskoj.


Na Kantridi se ne nalaze veliki trgovački centri, ali zato obiluje malim trgovinama koje su optimalne za 'brzinsku kupovinu'. Također, izvrsna je ponuda mjesta za druženje i zabavu u kojoj se osim kafića i restorana ističe boćarija i Dom kulture.
Uz već napomenute simbole Kantride nad obalom su se nadvili neboderi čiji su stanari obnovili svoje fasade u bojama dresa HNK 'Rijeka' te su na taj način postali jedan od simbola samog grada.


Naša ponuda nekretnina na ovom području uključuje adaptirane stanove, stanove s okućnicom i pogledom na more, moderne vile, samostojeće kuće i atraktivna građevinska zemljišta.
 

Površina
68 m2
Sobe
3
ID Kod
30771
Detalji
RIJEKA, BIVIO - Gospodski stan 160 m2, panoramski pogled!
Lokacija
Kantrida - Rijeka
365.000€
Površina
160 m2
Sobe
4
ID Kod
28540
Detalji
Površina
22 m2
Sobe
2
ID Kod
28155
Detalji
RIJEKA - Komforan stan blizu mora
Lokacija
Kantrida - Rijeka
279.000€
Površina
75 m2
Sobe
3
ID Kod
27600
Detalji
RIJEKA, KANTRIDA - novogradnja s pogledom na more
Lokacija
Kantrida - Rijeka
363.000€
Površina
88,58 m2
Sobe
3
ID Kod
27135
Detalji
Površina
230 m2
Sobe
7
ID Kod
26174
Detalji
RIJEKA, KANTRIDA - kuća sa bazenom u blizini mora
Lokacija
Kantrida - Rijeka
499.000€
Površina
55 m2
Sobe
2
ID Kod
24075
Detalji
RIJEKA, KANTRIDA - 2S+DB, stan s terasom
Lokacija
Kantrida - Rijeka
250.000€
Površina
69 m2
Sobe
3
ID Kod
20274
Detalji
Površina
570 m2
Sobe
4
ID Kod
17143
Detalji
RIJEKA, KANTRIDA - Poslovni prostor od 100 m2
Lokacija
Kantrida - Rijeka
129.000€
Površina
100 m2
Sobe
3
ID Kod
6334
Detalji
Copyright © 2024. DUX NEKRETNINE, Sva prava pridržana
Web by: NEON STUDIO Powered by: NEKRETNINE1.PRO
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti te anonimizirane statistike pristupa. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.