03.09.2020

pet za 5 TRSAT

Trsat predstavlja jedan od najatraktivnijih dijelova grada prvenstveno zbog svoje zanimljive povijesne priče te pogleda na grad Rijeku s nadmorske visine od 138 metara.  Nalazi se na strmoj litici iznad kanjona Rječine.

Ovaj kvart s pravom možemo nazvati ‘grad u malom’ zbog dobre prometne i komunalne infrastrukture, dostupnosti zdravstvene zaštite, bogate ponude obrazovnih institucija, sportskih lokacija, zelenih površina, parkova, igrališta za djecu, kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja, prostora za rekreaciju i ugostiteljskih objekata. 

Trsatska gradina, jedan od simbola grada Rijeke strateški je izbočeni vidikovac na 138 metara visokom brijegu koji dominira Rijekom. Prekrasno je mjesto održavanja koncerata, predstava, dječjih programa, tematskih manifestacija i kazališnih predstava na otvorenom. U sklopu gradine nalazi se galerijski prostor obogaćen likovnim izložbama.

Dvorana mladosti, izgrađena 1973. godine mjesto je gdje profesionalni sportaši doživljavaju svoje uspone i padove te teren brojnih rječkih klubova kojima pruža mogućnost uživanja u sportskim aktivnostima.

Najveći park u gradu upravo je Trsatski park - Park heroja koji zauzima 45.000 kvadratnih metara i predstavlja skladnu cjelinu borova, čempresa i zimzelenog grmlja. U njemu je pravi užitak šetati i odmaknuti se od gradske gužve. 

Najkraći put od centra Rijeke do Trsata svakako su Stube Petra Kružića, poznatije kao Trsatske stube. Ime su dobile po kapetanu Klisa, Petru Kružiću koji je 1531. godine dao izgraditi 128 stuba kao zavjet, dok su ostale stube izgrađene kasnije te ih danas ima ukupno 561.

Sveučilišni kampus dodaje novu dimenziju ovom dijelu grada, predstavlja ga kao ‘grad znanja i mladosti’ te okuplja sve veći broj fakulteta na jednom mjestu. Mjesto je u kojem mladi ljudi stječu znanja, sklapaju prijateljstva i otvaraju nove mogućnosti. 
Najveće hodočasničko središte zapadne Hrvatske Svetište Majke Božje Trsatske ujedno je i najstarije sedam-stoljetno marijansko svetište, mjesto vjerskog i kulturnog događanja i okupljanja. Duhovno je središte Riječke metropolije koja okuplja četiri biskupije: Riječku nadbiskupiju, Porečko-pulsku biskupiju, Krčku biskupiju i Gospićko-senjsku biskupiju. 

Ova mirna i tražena lokacija proglašena je najugodnijim riječkim mjestom za život. 

Obzirom na činjenicu da je Trsat vrlo tražena lokacija, naša ponuda nekretnina na tom području obuhvaća veliki izbor i spektar stanova u novogradnji, stanova u vilama, kuća prizemnica, samostojećih kuća te vrijednih građevinskih zemljišta.


[listings items_per_row=3 items_per_page=10 id_listing=188189;158375;139629;135544;135039]