29.09.2020

KLJUČ USPJEŠNE PRODAJE

SAVJETI ZA PRODAVATELJE NEKRETNINA
 
Prodaja vlastite nekretnine nije jednostavan proces. Dapače, može biti izuzetno stresan i dugotrajan. Ali ne mora nužno biti!
Kako bismo vam pomogli razraditi učinkovitu strategiju prodaje, pripremili smo 7 taktičkih poteza koji će pomoći da prodaja nekretnine prođe bezbolno i brzo.
 
1. ZATRAŽITE USLUGU AGENTA ZA NEKRETNINE
Ovo se čini kao očit potez, ali obzirom na stanje na tržištu nekretnina, odabir 'pravog' agenta može uvelike pomoći. 
U našoj agenciji razumijemo da kupnja ili prodaja nekretnina nije samo poslovna transakcija, već iskustvo koje ljudima mijenja život. U svakom trenutku osluškujemo potrebe klijenata te ih uz iznimnu personaliziranu uslugu koju pružamo vodimo kroz postupak kupoprodaje od samog početka odabira nekretnine do konačne realizacije kupoprodaje. Današnjim klijentima potreban je izvor koji će ih voditi kroz kompleksan svijet nekretnina i tržišta stoga smo spremni pružiti kvalitetnu uslugu motivirani strašću koju imamo za svoj posao.
Ponosimo se odnosima koje gradimo sa svojim klijentima i uvijek neumorno radimo u korist i zadovoljstvo ljudi koji će s nama uspješno ostvariti svoje ciljeve i želje.
Ključ uspješne suradnje s našim kupcima krije se u konkretnosti njihovih zahtjeva i dogovorenih uvjeta poslovanja.  Kupce nastojimo upoznati s trenutnim stanjem na tržištu nekretnina s ciljem stvaranja jasne slike promjenjivih trendova.

2. PRIPREMITE POTREBNU DOKUMENTACIJU
Kupcima je izrazito važno da dobiju transparentan uvid u dokumentaciju kako bi bili sigurni da je s pravne strane sve u najboljem redu. Osim toga, brže i uz manje cjenkanja će se odlučiti za kupovinu nekretnine za koju odmah mogu dobiti svu potrebnu dokumentaciju. Dokumentacija koju je potrebno pripremiti obuhvaća vlasnički list, uporabnu dozvolu, građevinsku dozvolu i eventualno tlocrt nekretnine.
Ukoliko postoji problem s dokumentacijom, potrebno ga je riješiti prije početka prodaje. U nekim slučajevima može vam pomoći agencija za nekretnine, no ponekad je potrebna i usluga odvjetnika. Bez obzira na to što se vama spomenuti problem čini malen ili lako rješiv, za kupca je svaka sitnica od velike važnosti i utječe na odluku o kupovini, ali i određivanju iznosa koji je spreman izdvojiti.

3. OSIGURAJTE ONLINE MARKETING
Ovu smo stavku u potpunosti uključili u našu uslugu. 
Naime, nastojimo što kvalitetnije fotografirati i opisati vašu nekretninu. Što više informacija pružite našim agentima, kupac će više cijeniti vašu priču i stvoriti pozitivan stav i vezu upravo s vašim oglasom za nekretninu. Smatramo da kvalitetna prezentacija potiče kupce da pogledaju nekretninu.
Također, nekretnine oglašavamo na brojnim oglasnicima, domaćim i stranim portalima te društvenim mrežama. Uz sve to nudimo i uslugu snimanja video materijala vaše nekretnine.

4. PRIPREMITE SVOJU NEKRETNINU
Važno je unaprijed pripremiti nekretninu za ogled potencijalnih klijenata. Prvi dojam je izuzetno važan. Ukoliko je vaša nekretnina neuredna, manja je mogućnost da će se potencijalnim kupcima svidjeti. 
Priprema uključuje čišćenje i raščišćavanje prostora, pospremanje stvari, uklanjanje nepotrebnog namještaja te obavljanje eventualnih popravaka (bojanje zidova, popravak kvaka, prozora, ladica, ormarića, stepenica...).
Obogatite prostor biljkama. Biljke stvaraju atmosferu dobrodošlice i dodaju živost i boju vašem dekoru. 

5. PREZENTACIJA NEKRETNINE
Kada potencijalni kupac dođe u ogled vaše nekretnine trebali biste biti spremni. Idealna situacija bila bi kada bi prilikom pokazivanja bili prisutni samo vlasnik, agent i kupac. Ostale osobe koje žive u nekretnini mogu stvoriti osjećaj nelagode kupcu jer dobiva dojam da im ogled čini smetnju.
Vlasnik bi trebao zauzeti neutralan stav. Ukoliko previše nagovara i uljepšava ostavlja dojam žurbe i otvara prostor za smanjivanje cijene. S druge strane, ukoliko vlasnik pokaže suviše suzdržan stav također odbija kupca.
Potrebno je detaljno se pripremiti za sva eventualna pitanja koja su bitna za prodaju. 

6. BUDITE SPREMNI ZA KUPOPRODAJU
Ukoliko želite brzo prodati nekretninu, trebate se na to i pripremiti. To znači da biste trebali biti spremni brzo iseliti u privremeni ili stalan smještaj ukoliko kupac želi preseliti u kratkom vremenskom roku.

7. Nazovite agenciju Dux nekretnine gdje se proces kupoprodaje odvija na navišoj razini kvalitete uz našu pouzdanost i posvećenost svakom pojedinom klijentu!